fredag 11 september 2015

Äntligen Mosel



Typisk husbilsfrukost.


Undviker man de stora vägarna kan trafiken i Tyskland vara så här gles, nästan svensk. Men många vägbyggen tvingade oss på omvägar, Umleitung. Det fördröjde vår dagsetapp med ca två timmar.


Äntligen kom vi till Mosel och tog en första natthamn i Ernst strax söder om Cochem. Vid Mosella Schinkenstube, delikatessbutik och fin restaurang.


Jag tog fram Oz Clarkes stora vinatlas och läste på om Mosel. Och drack ett glas franskt vin...


Ernst är en liten charmig vinort i början av Moseldalen. Vi tog en promenad i väntan på kvällens begivenhet.


Vackra blommor, men svart himmel. Vi klarade oss från regn. Solen sken i stort sett hela dagen.


Första närkontakt med Mosel och vinodlingarna. Vi är bara i början. Men kanske är det mest spännande då.


Pråmen heter Astrid och skepparen vinkade till oss. På akterdäck har han parkerat sin fina Audi.


Vi är i vinland, men tyskarna älskar framför allt öl och skäms inte för att stapla på höjden och sälja i minut och parti.


Kvällens begivenhet. Grisfest på tyska. Alla vräkte i sig helstekt gris och öl.


Jag varnade er, vi har köpt kamera med selfiefunktion.











1 kommentar:

  1. Moseldalen är fin alla årstider, me så klart att hösten och vinprovningar är lite extra. Helstekt gris är aldrig fel! Jag håller på att läsa ifatt, vad ni haft för er. Ha de gott! Elisabeth

    SvaraRadera